Wat is integratieve psychotherapie

In een gelijkwaardige samenwerking van mens tot mens word je de kans geboden om je gedrag, gedachten en emoties te ervaren en te onderzoeken en je eigen mogelijkheden te verkennen. Dit helpt je bij het bewuster maken van je keuzes, of het nu gaat om een reactie op een opmerking of een levensbepalende beslissing. 

Een ieder beschikt over een natuurlijk vermogen tot heelwording en groei én over de hulpbronnen om dit vermogen te activeren. Je bent zelf deskundig op het gebied van je probleem; oorzaken en oplossingen liggen binnen je bereik. In integratieve psychotherapie sta je als mens dan ook centraal en niet je klacht of de therapeutische methode. De taak van de therapeut is het sturen van dit proces, keuze en inzetten van de bruikbare therapeutische werkvormen en het zichtbaar maken van persoonlijke verandering.

Integratieve psychotherapie onderscheidt zich van reguliere psychotherapie en heeft specifieke uitgangspunten. Lees meer over de uitgangspunten >>

Een intakegesprek kan zinvol zijn wanneer je onderstaande klachten herkent:
~ piekeren, 
~ (faal)angst,
~ sociale angst,  
~ slaapproblemen, 
~ depressie/ somberheid, 
~ concentratie-problemen, 
~ verlaagd zelfvertrouwen. 
~ pijnlijke gebeurtenissen in het verleden, 
~ moeizame relaties, 
~ lichamelijke klachten bijv. vermoeidheid, hoofdpijn, maagklachten, rugpijn, duizelingen, fibromyalgie, diabetes mellitus, etc.

Psychotherapie is tevens zeer geschikt als je geen klachten hebt en wilt werken aan je eigen (trans)persoonlijke groei.

De nieuwe integratieve aanpak maakt psychotherapie voor iedereen geschikt!

Informatie over werkwijze en aanmelding >>