Werkwijze en aanmelding

Wegens persoonlijke omstandigheden is het op dit moment niet mogelijk je als nieuwe client aan te melden. Ben je op zoek naar een integratieve therapeut of wil je een doorverwijzing naar een collega, neem contact op met Maike van Aartsen.

 

Bij aanmelding zal een afspraak worden gemaakt voor een intake/kennismakingsgesprek. Een verwijzing van de huisarts is hiervoor niet nodig. Er zijn op dit moment geen wachtlijsten voor een intakegesprek. Aan een intakegesprek zijn éénmalig kosten verbonden. Heb je vragen van praktische aard met betrekking tot integratieve therapie, zoals vergoedingen door de ziektekostenverzekeraar of mogelijkheden binnen het traject, neem dan via de e-mail of telefonisch contact op.

Tijdens een intakegesprek maken we kennis met elkaar, gaan we dieper in op je klachten en bespreken we wat je wilt bereiken met de therapie, individueel of in een groep. Op basis van de intake wordt een globale diagnose gesteld en een behandeltraject geadviseerd, welke met jou persoonlijk wordt besproken. Indien integratieve psychotherapie niet de meest geschikte behandelvorm blijkt, wordt zorg gedragen voor verwijzing naar een gespecialiseerde therapeut of instelling. 

Tijdens de sessies wordt gebruik gemaakt van diverse therapeutische werkwijzen. Therapeutische benaderingen vanuit de cognitieve gedragstherapie, psychodynamische therapie, hypnotherapie, Gestalttherapie, regressietherapie, lichaamsgerichte therapie en creatieve therapie, worden geïntegreerd. 
Werkvormen in het behandelplan kunnen bestaan uit o.a. actieve en passieve imaginaties en visualisaties, exposure, aandachttraining en mindfulness meditatie, lichaamswerk, droomduiding, rollenspelen, tekenopdrachten, schrijfopdrachten, bibliotherapie etc.

Een individuele sessie psychotherapie duurt 75 minuten. Sessies vinden gemiddeld 2-wekelijks plaats. De sessies kunnen plaats vinden in het Nederlands, Engels of Spaans.

Elke persoon is uniek dus elk traject is uniek!

 

Lees meer over tarieven >>